nl
EMEA
dd/MM/yyyy
Loading ring icon
Loading icon
Please wait...
Using the latest LED technology, Optoma has created a wide range of long-lasting, lamp-free products, paving the way to a brighter, simpler and greener future.

What can LED projection do for you?

LED / LED+ technologie

Gaat langer mee… minder onderhoud

Dankzij de uitzonderlijk lange levensduur zijn met de geavanceerde LED-technologie dure lampvervangingen niet meer nodig.

Bij normaal gebruik betekent dit dat een LED-projector langer dan 10 jaar meegaat*

LED-projectoren gaan langer mee en produceren minder warmte dan UHP-lampen waardoor ze minder koeling nodig hebben. Zo verspillen ze niet alleen minder energie, maar werken ze ook aanzienlijk stiller.
Dankzij het filterloze DLP® ontwerp is filters reinigen of vervangen niet nodig en bespaart u een flink op onderhoud.

*Gebaseerd op een gebruik van 7 uur per dag in een standaard kantoor/werkomgeving.

Een groenere toekomst…

LED-projectoren verbruiken slechts een fractie van de stroom en minder dan 0,5 Watt in stand-by. Hiermee zetten deze modellen een grote stap voorwaarts in het verminderen van onze energievoetafdruk... en zonder UHP-lamp zijn LED-projectoren ook volledig vrij van kwik.
Al onze modellen zijn ontworpen voor een lange levensduur en met gebruik van minder materialen. Ze worden verzonden met een minimale verpakking en zijn zoveel mogelijk vrij van giftige stoffen.
We weten dat het verbeteren van onze producten de beste manier is om onze impact op het milieu te reduceren. Uiteraard is energie-efficiëntie en een zo recyclebaar mogelijk product al vanaf de ontwerpfase aan de orde. Met elk nieuw product streven wij naar het minimaliseren van de belasting op het milieu.

Helderdere levendige kleuren

The Helmholtz-Kohlrausch Effect

In many situations the perceived brightness of LED projectors can be up to twice as bright of an equivalent lamp-based projector. Utilising this phenonenon, known as the Helmholtz-Kohlrausch (HK) effect, Optoma LED projectors produce vividly intense colours.

This enhanced brightness perception enables our LED projectors to comfortably render screen sizes far higher than its ANSI brightness specifications would suggest. This allows the projector to handle low levels of ambient light with less impact on image quality than lamp-based systems.

Hue (dominant wavelength)
Value (brightness)
Chroma (saturation)
Omdat veel meer licht direct op het scherm komt, gaat er minder licht verloren. Dit betekent dat LED-projectoren niet alleen efficiënter zijn, maar ook ongelooflijk rijke en levendige kleuren weergeven.
LED-technologie heeft ook een groter kleurenspectrum. Het uitgebreide scala aan kleuren zorgt voor schitterende beelden met een diepere verzadiging die bruisen van het leven.

Hoe werkt het

In tegenstelling tot een traditionele lampgebaseerde projector, waar al het licht afkomstig is van een enkele bron, produceren LED-projectoren alle primaire kleuren (Rood, Groen en Blauw) afzonderlijk.

Optoma biedt twee typen solid-state verlichtingstechnologie (SSI):

LED
Het gebruik van afzonderlijke rode, groene en blauwe LED's is de eenvoudigste soort LED. Die stelt ons in staat om zeer compacte, maar krachtige projectoren te ontwerpen. Deze technologie wordt gebruikt in onze Pico- & ML-series.
LED+
Onze LED+ projectoren combineren de voordelen van zowel een hogere efficiëntie als een hogere helderheid. Deze modellen gebruiken LED's voor Rood en Blauw, maar genereren Groen met een laser die door fosfor schijnt. Deze technologie wordt gebruikt in ons LED+ Onderwijsassortiment.

Recently viewed